Fontos információ a VINOP-1.2.1-21 pályázattal kapcsolatban

placeholder

Fontos információ a VINOP-1.2.1-21 pályázattal kapcsolatban

 

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatására kiírt pályázatban talán a legfontosabb a visszatérítendő támogatás vissza nem térítendővé válása. Ezzel kapcsolatban az alábbiakat szeretnénk megosztani kedves ügyfeleinkkel.

 

A 2021-2027-es időszakban a pályázatok többségénél ilyen támogatási konstrukcióra számíthatunk. Ez azt jelenti, hogy a projektre benyújtott támogatási igény tartalmazni fog X% visszatérítendő támogatást és Y% önerőt.

 

A felhívás kimondja, hogy a VINOP-1.2.1 pályázat esetén minden projektnek van egy eredményességi mérése a projekt fizikai befejezését követő teljes lezárt üzleti év után. pl.: A projektet a cég 2019. évi gazdálkodási adatai alapján nyújtjuk be, mert a 2020-as év még nincs lezárva. Ha a projekthez kapcsolódó utolsó számla 2022.03.18-i akkor ez az időpont számít a projekt fizikai befejezésének és a visszamérésnél a 2019-es év adataihoz mérve a 2023-as évet, azaz a projekt lezárását követő első évet fogják vizsgálni 2024 májusa után.

 

Fontos, hogy ha a visszamérés során a cég nem ér el a lehetséges 140 pontból legalább 20-at, akkor a teljes megítélt támogatást vissza kell fizetnie 0 %-os kamattal.

 

Hogyan lehet pontokat gyűjteni?

 

  1. Ha maximum 3 alkalommal nyújtunk be változás bejelentést a megvalósítás során:                20 pont                              

                  

  1. Ha az alábbiak közül egyet teljesít:          20 pont

 

– Részt vesz legalább három különböző, a Modern Mintaüzem Program keretében regisztrált mintaüzem-látogatáson, vagy

– Mintaüzemként részt vesz a Modern Mintaüzem Program megvalósításában és legalább 30 db vállalkozót fogad látogatóként, vagy

– Az IFKA Nonprofit Kft. által validált zöldítési tervvel rendelkezik, vagy

– Az Evolúció – Megújuló Vállalkozások Program keretében készített cégátadási tervvel rendelkezik, vagy

– Igénybe veszi az Országos Vállalkozói Mentorprogram valamely szolgáltatását.